عنوان کامل پایان نامه :
مطالعه ارتباط بین نحوه مدیریت صندوق های سرمایه گذاری مشترک و عملکرد آن ها
قسمتی از متن پایان نامه :
.
مقدمه
شرایط بازارهای مالی به عنوان یکی از اساسیترین بازارهای هر کشور به شدت بر بخشهای واقعی اقتصاد اثر گذار بوده و از سایر بخشها نیز تأثیر میپذیرد. یکی از اجزای مهم بازارهای مالی بازار سرمایه می باشد، بازار سرمایه به عنوان آینه تمام نمای اقتصادی یک جامعه کارکردهای مختلفی را بر عهده دارد. یکی از این کارکردهای اساسی ایجاد سازوکارهایی می باشد که به افزایش نقدشوندگی ابزارهای تامین مالی و نهایتاً افزایش امنیت سرمایه گذاری منجر می گردد . امروزه در بسیاری از بازارهای مالی پیشرفته، مدیریت ریسک و بکارگیری ابزارهایی برای کاهش نوسانات قیمت اوراق بهادار به مقصود کمینه کردن احتمال بازده منفی دارایی ها بسیار متداول می باشد. وجود تنوع در ابزار های مالی یکی از عوامل موثر در ایجاد انگیزه در جلب مشارکت سرمایه گذاران در بازار های نظام مند سرمایه می باشد . از این رو انواع مختلفی از صندوقهای سرمایه گذاری با هدف جمع آوری وجوه از سرمایه گذاران غیر حرفه ای و اختصاص آن به سبدهای سرمایه گذاری کارا، کاهش ریسک سرمایه گذاری و کسب بازده ای متعارف وارد حیطه ظهور گذاشتند (اعتمادی و دیگران،1388).
بدین ترتیب راه اندازی صندوق های سرمایه گذاری در سهام، از آرزوهای دیرین فعالان بازار سهام ایران بود که به همت قانون گذاران و فعالان بازار سرمایه، اولین صندوق سرمایه گذاری در سهام از ابتدای سال 1387، فعالیت خود را آغاز نمود. صندوقهای سرمایهگذاری مشترک تمایل دارند از طریق مزایای تنوع بخشی، مدیریت حرفهای، نقدشوندگی و صرفهجویی نسبت به مقیاس سرمایه گذاران را جذب کنند.
با در نظر داشتن این که مدتی هر چند کوتاه از آغاز فعالیت صندوق های سرمایه گذاری در کشور می گذرد، این سؤال مطرح می باشد که چه ارتباطای بین مدیریت صندوقهای سرمایهگذاری مشترک و عملکرد این صندوقها هست.
بر همین اساس فصل اول این مطالعه به کلیات پژوهش اختصاص دارد. پس، آغاز به تعریف مساله مورد مطالعه پرداخته میگردد. سپس پرسشهای مورد پژوهش اظهار میگردد. در ادامه فرضیههای پژوهش، روش پژوهش، حدود زمانی و مکانی پژوهش و اهداف آن تبین میگردد و در پایان ساختار رسالهی حاضر اظهار میگردد.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
اهداف پژوهش
مطالعه تأثیر نحوه مدیریت صندوق های سرمایه گذاری بر عملکرد آن ها می باشد. به این مقصود با مطالعه ارتباط عاملی زیرا واریانس مازاد بازده صندوق که به عنوان نمادی از مدیریت صندوق بهکار گرفته میگردد و عملکرد صندوق های بورس اوراق بهادار به مدیران صندوقها کمک کند تا بتوانند تصمیمات بهتری را در جهت انتخاب سبد دارایی صندوقهای مربوطه اتخاذ کنند و در نتیجه عملکرد بهتری داشته باشند و سود بیشتری را عاید خود و سرمایهگذاران خود کنند.
1-3. سؤال پژوهش
آیا نحوه مدیریت صندوق های سرمایه گذاری بر عملکرد آن ها تأثیر دارد؟ لذا از آنجایی که نحوه مدیریت را میتوان از تغییرپذیری واریانس استنباط نمود، زیرا که واریانس (انحراف از میانگین) نشان میدهد که مدیران صندوقها پرتفوی را به خوبی انتخاب کردهاند یا خیر، لذا سؤال این پژوهش اینگونه مطرح میگردد که آیا واریانس مازاد بازده صندوقهای سرمایهگذاری مشترک که نماد مدیریت