عنوان کامل پایان نامه :
مطالعه ارتباط بین نحوه مدیریت صندوق های سرمایه گذاری مشترک و عملکرد آن ها
قسمتی از متن پایان نامه :
.
ریسک سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری
البته تمهیدات لازم به اقدام آمده تا سرمایهگذاری در صندوق سودآور باشد، اما احتمال وقوع زیان در سرمایهگذاریهای صندوق همواره هست. پس، سرمایهگذاران بایستی به همه ریسکهای سرمایهگذاری درصندوق مانند ریسکهای زیر توجه کنند.
- ریسک کاهش ارزش داراییهای صندوق: صندوقها اکثراً در سهام شرکتها سرمایهگذاری میکنند و ارزش سهام هر شرکت در بازار تابع عوامل متعددی مانند وضعیت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، صنعت موضوع فعالیت و وضعیت خاص آن شرکت می باشد. لذا قیمت سهام در بازار میتواند کاهش یافته و در اثر آن صندوق و سرمایهگذاران آن متضرر شوند.
- ریسک نکول اوراق مشارکت: اوراق مشارکت شرکتها بخشی از داراییهای صندوق را تشکیل میدهد. اگرچه صندوق در اوراق مشارکتی سرمایهگذاری میکند که سود و اصل آن توسط یک مؤسسه معتبر تضمین شده می باشد، اما این احتمال هست که ناشر و ضامن به تعهدات خود در پرداخت به موقع اصل و سود اوراق مشارکت مذکور، اقدام ننمایند.
- ریسک نوسان بازده بدون ریسک: در صورتیکه نرخ سود بدون ریسک (نظیر سود علی الحساب اوراق مشارکت دولتی) در انتشارهای بعدی توسط ناشر افزایش یابد، قیمت اوراق مشارکتی که سود حداقلی برای آنها تضمین شده می باشد، در بازار کاهش می یابد. چنانچه صندوق در این نوع اوراق سرمایهگذاری کرده باشد ممکن می باشد متضرر گردد(جباری، 1390).
2-1-2. عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری
ارزیابی عملکرد پرتفوی از آن جا اهمیت پیدا میکند که شاخصی می باشد برای اینکه تا چه حد عملکرد واقعی پرتفوی مبتنی بر رفع نیاز سرمایهگذاران بوده می باشد. یکی از معضلات اصلی در ارزیابی عملکرد، تمایل انسانی به تمرکز بر بازده پرتفوی و عدم توجه کامل بر ریسک محتمل شده برای کسب بازده مورد نظر می باشد. لذا ارزیابی عملکرد بایستی شامل شناسایی همزمان بازده و ریسک سرمایهگذاری باشد(جباری و همکاران، 1391).
هدف اولیه صندوقهای سرمایهگذاری مشترک، بیشینه کردن بازده داراییهای تحت مدیریتشان در طول زمان می باشد. در طی دهه 1950 و 1960 مناظرات علمی پیرامون معیار اندازهگیری ریسک منجر به معرفی اولین شاخصهای عددی گردید. این شاخصها مبتنی بر تئوری سبد مارکویتز [1]یا تئوری مدرن پرتفوی بود. او روش محاسبه نرخ بازده مورد انتظار و ریسک مورد انتظار را برای یک سبد سرمایهگذاری در سهام معرفی نمود(سعیدی و مقدسیان،1389). پیدایش این تئوری به سال 1952 بر میگردد؛ یعنی زمانی که هری مارکویتز مقاله خود را با عنوان انتخاب پرتفوی منتشر نمود. مارکویتز در واقع مدلی برای تخصیص بهینه ثروت یک فرد بین دارایی های ریسکی ابداع نمود. این مدل، تنها بر دو عامل بازده مورد انتظار و واریانس تمرکز داشت و بر پایه این فرض بود که سرمایهگذاران ریسکگریز هستند(برین و فرگوسن[2]،1994). مفروضات این تئوری باعث گردید تا امکان بهره گیری از این تئوری در اقدام کم گردد. مفروضات اصلی این نظریه عبارتند از:
- توزیع بازدهی همه اوراق بهادار و داراییها نرمال می باشد.
[1] markwiz
[2] Brian & Ferguson
سوالات یا اهداف پایان نامه :
اهداف پژوهش
مطالعه تأثیر نحوه مدیریت صندوق های سرمایه گذاری بر عملکرد آن ها می باشد. به این مقصود با مطالعه ارتباط عاملی زیرا واریانس مازاد بازده صندوق که به عنوان نمادی از مدیریت صندوق بهکار گرفته میگردد و عملکرد صندوق های بورس اوراق بهادار به مدیران صندوقها کمک کند تا بتوانند تصمیمات بهتری را در جهت انتخاب سبد دارایی صندوقهای مربوطه اتخاذ کنند و در نتیجه عملکرد بهتری داشته باشند و سود بیشتری را عاید خود و سرمایهگذاران خود کنند.
1-3. سؤال پژوهش
آیا نحوه مدیریت صندوق های سرمایه گذاری بر عملکرد آن ها تأثیر دارد؟ لذا از آنجایی که نحوه مدیریت را میتوان از تغییرپذیری واریانس استنباط نمود، زیرا که واریانس (انحراف از میانگین) نشان میدهد که مدیران صندوقها پرتفوی را به خوبی انتخاب کردهاند یا خیر، لذا سؤال این پژوهش اینگونه مطرح میگردد که آیا واریانس مازاد بازده صندوقهای سرمایهگذاری مشترک که نماد مدیریت